Madrid - Day 1

YH Novia, fotolinjen MK’13, har under höstterminen och vårterminen haft samarbete med Finlands kulturinstitut runtom i Europa. I princip alla studerande på klassen har varit till ett institut, som man själv fått välja utav de alternativ som fanns. Bl.a. St. Petersburg, Bryssel, Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Tallinn, London – och nu äntligen efter ett halvt år väntan så var det min tur att sticka iväg ensam till härliga Madrid.

Många har frågat och varit förundrade över att jag ska åka dit på egen hand; ”Vah, nej, åker du helt själv?!”. Det är bra att ha 19 års erfarenhet av resande då jag har rest med föräldrarna 1-2ggr om året sen jag var tre år och även rest i grupp och kompis (som jag fick hålla reda på, hehe).

Positiva med att resa själv:

- Behöver inte vänta på någon, allt är mer eller mindre enligt egen tidtabell.

 Man kan gå vart man vill och besöka vad man vill.

Negativa:

- Ingen att umgås eller uppleva saker med.

Jag är en sådan person som vill uppleva och se saker, allt mellan sevärdheter och nattliv, när det gäller utlandsresor. Så det väljer ganska vem man skulle ta med på en resa.

Under nästa vecka kommer jag att fotografera för Finlands kulturinstitut som är beläget i Madrid. Hittills vet jag att jag ska fotografera en latinamerikansk videoinstallation vid institutet samt nordiska bokstånd under Bokmässan 2015. Förhoppningsvis hinner jag semestra och besöka en massa ”have-to-see”-sevärdheter.